Vad är Cold Brew?

Sidekick Cold Brew är kaffe bryggt i kall temperatur i ca 17 timmar. Jämfört med vanligt bryggkaffe blir karaktären på Cold Brew mycket lenare och rundare i smaken, har lägre syra vilket är skonsamt mot mage och tänder, samt får ett högt koffeininnehåll. Förutom den fantastiska smaken låser Cold Brew upp nya möjligheter för kaffekonsumtion – ta med den redo-att-dricka (RTD) när du inte vill vänta i kön på cafét, sippa på den som en svalkande, uppiggande dryck istället för läsk eller drick den som en helt naturlig sportdryck innan gymmet!
Cold Brew serveras ofta kyld men kan också värmas upp.

Fördelarna med Cold Brew

  • Smakexplosion. Cold Brew har en lenhet som inte går att jämföra med andra kaffedrycker. Den långa stöptiden innebär att fler smaker extraheras ur kaffebönan vilket skapar en dryck som maximerar max och minimerar bitterhet.
  • Mindre syra. Under den långa stöptiden i rumstempererat vatten minimeras extraheringen av oljor och tanniner, vilket resulterar i en dryck med ca 70% mindre syra jämfört med vanligt kaffe vilket gör den skonsammare mot magen och missfärgar inte tänder.
  • Koffein-kick. Eftersom Cold Brew stops med högre kaffe-till-vatten ratio blir resultatet en dryck med minst x2 koffeininnehåll jämfört med vanligt bryggkaffe.
  •  Helt naturlig och hälsosam. De enda ingredienserna i Cold Brew är organiskt kaffe och vatten. En 250 ml Cold Brew har kalorivärde på mindre än 5 kcal.
  • Kaffebönorna är från ett kooperativ i Hunkute i Etiopien. Vi arbetar med Drop Coffee Roasters som köper in och rostar bönorna. De säkerställer kvalitet på plats och i produktionen och besöker kooperativet flera gånger per år. Joanna Alm som äger Drop Coffee Roasters är flerfaldig vinnare i SM i kafferostning!