Varför Sidekick?

Batman och Robin eller Shrek och Åsnan.

Varje hjälte behöver en Sidekick, så enkelt är det. Låt Sidekick ge dig den energi du behöver för att ta tillvara på livets alla speciella tillfällen, en Sidekick du kan lita på.

Hur allt startade

Vår grundare Carolin spenderade ett år i Dallas, där hon för första gången blev introducerad för Cold brew. Hon hann inte ens bli skeptisk till att dricka kallt kaffe innan blev hon förälskad, den lena och runda smaken helt utan beska gjorde att hon inte ens behövde mjölk i sitt kaffe som hon alltid haft tidigare.

När hon kom hem från Dallas var det solklart, Sidekick coldbrew skulle startas.

Efter att hon sagt upp sig började resan, Vännen Fredric som hälsat på Carolin i Dallas och själv blivit förälskad i coldbrew värvades och experimenteringen började. Det gick sådär, att brygga egen coldbrew visade sig vara ganska svårt. Efter några veckor av misslyckade batcher behövde något nytt testas. Då kom Bryggchefen Stefan in i bilden, en riktig kaffenörd och bryggfantast som tog bryggningen till en helt annan nivå, ungefär samtidigt hade Carolin lyckats få Joanna Alm som vunnit SM i kafferostning och driver Drop Coffee roasters att hjälpa oss. Ett par år senare har nu teamet växt, vi har en av Sveriges bästa grafiska designers Mikael Selin och en väldigt engagerad VD i Fredrik. Vi har en Coldbrew som vi är otroligt stolta över och strävar hela tiden efter att göra våra produkter ännu bättre!

Vårat kaffe

Vårt mål är att alltid servera det bästa kaffet och det gör vi tillsammans med Drop Coffee Roasters.

Våra ekologiska Arabicabönor kommer direkt från ett kooperativ i Hunkute, Etiopien. Smaken blir uppfriskande med lätta toner av aprikos, svart te och vita blommor.

Hunkute-bönan är en av Joannas favoritkaffeböna genom tiderna.